橙新聞

梁漢文拍片教整消毒濕紙巾 網民大呻:酒精都買唔到

文:Hin

新冠肺炎疫情持續,市面不止口罩短缺,連其他防疫用品如酒精搓手液、消毒濕紙巾等都賣斷市,部分人決定自行製作,其中歌手梁漢文就拍片親自示範如何自製消毒濕紙巾!

梁漢文拍片教整消毒濕紙巾 網民大呻:酒精都買唔到

梁漢文教大家DIY消毒濕紙巾(視覺中國圖片)

梁漢文在社交網留言:「非常時期,非常方法,今日同大家分享點樣自製消毒濕紙巾,唔洗同人搶,唔洗捱貴買。#齊心抗疫 #大家好好保護自己 #不用盲搶物資 #互相爭奪一定不足 #互相分享才會有餘 #祝福人人身體健康 #武漢疫情早日過去」

梁漢文拍片教整消毒濕紙巾 網民大呻:酒精都買唔到

梁漢文仲教整細SIZE同大SIZE嘅濕紙巾添(影片截圖)

不少粉絲都感謝梁漢文的分享,但有網民直言連酒精也買不到:「酒精貴到得人驚,一係冇!」、「其實呢根本就買唔到酒精,想自整都難」更有人爆料指:「酒精都買唔到啦!尖沙咀$400一支」貴過直接買一包消毒濕紙巾!

責編:EK

編輯:Hin

編輯推薦

王敏奕拍劇唔鍚身 陪酒慘被非禮 梁漢文大爆張慧儀公認最搏命

明晚(22日)播出《假設性無罪》第14集,講到林梓慧(王敏奕 飾)受命跟老闆鄭生(樓南光 飾)見大客,期間被非禮及灌酒,她不堪受辱而去,決定聯同公司其他曾遭性騷擾的女同事,公開控訴公司不良文化。

2019-10-21 18:02

《假設性無罪》進入高潮 王敏奕梁漢文性侵羅生門真相揭盅

明晚(18日)播出的第12集《假設性無罪》,掀起全劇高潮,王敏奕與梁漢文之間的性侵羅生門事件終真相大白。劇集開首講述林梓慧(王敏奕飾)指控遭上司何英傑(梁漢文飾)性侵犯,雙方各執一辭。

2019-10-17 17:47

梁漢文為激吻戲做足準備 董敏莉大讚專業

董敏莉與梁漢文ViuTV新劇中飾演夫妻,表面是模範夫婦,實質關係早已平淡如水,並各自發展婚外情。日前,二人為劇集先後拍攝兩場重要戲份,先拍攝吵架戲份,隨後緊接拍攝熱吻戲份。

2019-10-15 17:37

熱門評論

已複製連結