橙新聞

發長文解釋結婚黑面因由 張致恒太太自爆婚前被恐嚇

文:Hin

藝人張致恒(Steven)今年9月初與未婚妻區燕雯(雯雯)簽紙結婚,惟當日雯雯被指黑面,雖然事後她和Steven分別在社交網解畫,透露她因太緊張才木無表情,但到了昨晚(24號)雯雯發長文,自爆婚前一個月收到侮辱、恐嚇甚至對她小孩不利的訊息,令她結婚當日疑神疑鬼及沒有表情。

發長文解釋結婚黑面因由 張致恒太太自爆婚前被恐嚇

同張致恒結婚結婚當日雯雯被指黑面(星島日報圖片)

雯雯在留言中寫到:「一切都來得好突然…由細到大都冇諗過自己結婚會係點樣,甚至會唔會結婚,完全冇想像過會喺咁多事情發生嘅情況下,就嚟到呢一日…當然內心深處係好開心同興奮,但實際上我係好驚好緊張好擔心。結婚前一個月,我收到好多受害人加埋陌生人嘅一啲鬧我侮辱我、恐嚇我甚至話要對我小朋友不利嘅訊息,所以結婚當日我完全控制唔到自己驚同擔心嘅表情+心情,我只係一個普通人第一次做媽媽,有咁多呢一類嘅訊息…當然我係真係驚有人會咁樣做,所以當日我成日會周圍望…個人好疑神疑鬼…冇咩表情」

發長文解釋結婚黑面因由 張致恒太太自爆婚前被恐嚇

雯雯噚晚再開腔解釋,原來一切全因佢婚前遭到恐嚇(Instagram圖片)

雯雯強調絕對不是在不願意和勉強的情況下結婚,認為與一個人走行結婚這一日是個很大的考驗:「對於我來講…結婚係一樣一生一世嘅一件事,我既然選擇得同呢個人結婚,無論發生咩事我都一定要陪佢行落去。」最後雯雯表示會努力學習三個人的生活,盡努力每一日令自己成長。

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

同張致恒結婚黑晒面?雯雯澄清:超級緊張唔識畀反應

藝人張致恒(Steven)早前雖然爆出一腳踏N船的醜聞,導致形象跌落谷底,但仍獲得正印歐燕雯(雯雯)原諒,二人更於昨日正式簽字結婚。不過他們見傳媒時雯雯被指黑面,Steven其後在社交網為太太澄清,指太太只是個...

2019-09-03 10:13

張致恒未婚妻上載結婚戒指相 暗示今日做張太?

藝人張致恒(Steven)早前自爆「進入人生另一階段」,原來是奉子成婚。雖然又被爆一腳踏五船,但仍得未婚妻雯雯原諒。昨晚雯雯更上載結婚戒指,又有倒數時間,暗示今日將正式結婚做張太。

2019-09-02 10:21

【新手爸媽】二人同心照顧好兒子 張致恒未婚妻:人成長了

藝人張致恒(Steven)雖被踢爆一腳踏多船,不過仍得未婚妻雯雯原諒,雯雯早前已開始貼出正能量文章,又表示原諒Steven的過錯,真係撐到爆!

2019-08-21 10:48

熱門評論

已複製連結