橙新聞

王梓軒童心未泯 與小朋友大玩波波池爭櫈仔

文:Kristy

日前,王梓軒到Mega Box E Club宣傳明天(15日)正式上映的暑假檔動畫《貓咪媽咪Home》,梓軒更即場教小朋友跳「貓咪舞」及玩遊戲,場面十分熱鬧!

王梓軒童心未泯 與小朋友大玩波波池爭櫈仔

王梓軒即場教小朋友跳「貓咪舞」。

梓軒表示:「之前都試過同兒童慈善機構合作,但係喺遊樂場一齊玩就第一次!玩完波波池又玩爭櫈仔,好興奮!今日除咗小朋友,大朋友都有一齊玩。」問他怕不怕小朋友難搞?他說:「少少啦,其實佢哋個個都好乖,我到而家都有玩波波池,今日同啲小朋友喺波波池搵番啲貓咪牌出嚟,見到第一次接觸呢啲遊戲嘅朋友仔,我覺得好好笑,佢哋冇嗰個concept,係好純真嘅快樂,我爭櫈仔好叻,因為我通常都會望住播音樂嗰個人,佢差唔多落手我就搵定位,優先場反應好好,嚟緊正式上映,希望一家大細都去支持啦!」

王梓軒童心未泯 與小朋友大玩波波池爭櫈仔

王梓軒童心未泯玩波波池。

王梓軒童心未泯 與小朋友大玩波波池爭櫈仔

梓軒與小朋友一齊玩尋寶遊戲。

當日梓軒與小朋友玩了兩小時後,便開始到戲院謝票,有小朋友見到梓軒,更興奮表示看了3次《貓咪媽咪Home》,之後梓軒到銅鑼灣戲院謝票時,更撞見正準備為《小Q》謝票的羅仲謙,兩位識英雄重英雄,為對方打氣!

王梓軒童心未泯 與小朋友大玩波波池爭櫈仔

梓軒謝票時撞見羅仲謙。

責編:林偉德

編輯:OrangeNews Editor

編輯推薦

王梓軒探養女 首餵雞打水感慨多

王梓軒獲委任為「助養兒童親善代表」,在大會安排下,早前梓軒親赴越南老街探訪助養女兒小花(Hoa)及視察救助兒童會在該區的工作。

2019-07-15 15:49

王梓軒大談出道歷程 人生冇冤枉路行

昨日王梓軒應新城電台邀請到大圍東莞工商總會劉百樂中學,出席《邁向必buy人生路》活動,與主持人啤梨分享人生,逆境自強,梓軒說:「講你都唔信,我第一份工係做投資銀行,仲要係大行,如果我繼續做,依家應該係...

2019-06-25 14:48

鼓勵年輕人不要忘記初衷 王梓軒分享追夢過程

上月王梓軒為音樂舞台劇《利瑪竇》忙得不可開交,放假一天後便起程到美國LA拍攝新歌〈安全著陸〉MV,為了配合歌曲主題,他攀山涉水到Malibu Beach (馬里布沙灘)和Sherman Oaks 行山取景,趁回港前抽空撐好友Hen...

2019-05-22 16:38

熱門評論

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.12.2

已複製連結