橙新聞

【完美女神崩壞】迪麗熱巴開口唱《騎士精神》 網民崩潰:我不聽

影片來源:ba哥專用@微博

文:Hin

內地女星迪麗熱巴有樣有身材,演技仲有返咁上下,加上性格開朗討好,喺內地擁有超高人氣,甚至畀唔少人視為「完美女神」。不過原來上天係公平嘅,迪麗熱巴日前參與《極限挑戰》公益演唱會,就狠狠打破自己完美嘅形象,皆因佢一開金口唱歌,就成功嚇窒唔少人!

【完美女神崩壞】迪麗熱巴開口唱《騎士精神》 網民崩潰:我不聽

原來完美女神都有缺點(微博圖片)

迪麗熱巴喺公益演唱會上挑戰台灣天后蔡天林嘅《騎士精神》,以一身暗黑騎士造型現身嘅佢充滿氣勢,點知一開口即刻崩壞,從網上曝光嘅片段中,清楚聽到迪麗熱巴唔止跟唔到拍子咁簡單,仲走晒音兼唔記得歌詞,唱到似唸經!

【完美女神崩壞】迪麗熱巴開口唱《騎士精神》 網民崩潰:我不聽

迪麗熱巴演唱蔡依林嘅《騎士精神》,點知嚇親唔少網民(微博圖片)

唔少網民都畀迪麗熱巴嘅Live「震撼」到,恥笑佢五音不全,係KTV都會嫌棄嘅水平,反問佢點解要唱歌,仲認為蔡依林嘅粉絲會聽到喊添!另外亦有人講笑指迪麗熱巴唱嘅歌詞「那些令人刺耳的聲音 我不聽 我不聽」正正唱出大家嘅感受。

【完美女神崩壞】迪麗熱巴開口唱《騎士精神》 網民崩潰:我不聽

網民恥笑迪麗熱巴五音不全(微博圖片)

不過有網民認為迪麗熱巴唔係專業歌手,而呢首歌本身就唔易唱,唔應該將標準定得咁高,並大讚佢肯真唱勇氣可加!

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

迪麗熱巴無緣參與奧運開幕式 卻意外開啟演員之路?

內地女星迪麗熱巴出道短短幾年已成為內地一線花旦,人氣極高,然而她最近接受訪問時,坦言未曾想過會成為一名演員!

2019-07-02 11:09

【繼短髮被批後】迪麗熱巴再挑戰寸頭造型 網民評價兩極

來自新疆嘅內地女星迪麗熱巴,有着立體嘅五官同飄逸嘅長髮,加上充滿異國風情嘅味道,更令佢喺短短幾年火速成為當紅嘅女星。迪麗熱巴嘅美貌獲得唔少人認證,不過佢都曾經試過「出事」,早前佢為以齊肩短髮為雜誌...

2019-05-23 10:12

飲一個月奶茶不胖反瘦 迪麗熱巴踢爆女星冇「魔鬼減肥食譜」

不少女星為了保持弗爆的身材,都會嘗試不同方法減肥,例如節食或者瘋狂做運動,不過對於有吃貨之稱的內地女星迪麗熱巴,其維持身材的方式似乎有點不同。

2019-03-07 17:11

熱門評論

已複製連結