橙新聞

尋親引起大迴響 張頴康「報平安」感謝祝福:大家放心,我冇事

文:Hin

藝人張頴康於上周五播出的無綫節目《如果這樣生活》中,自揭4歲那年父母離異,當時其母親叫他跟著離開,但他因不捨照顧他的嫲嫲而拒絕,誰知30多年也沒有再見過母親,他更爆喊表示:「如果有機會畀我再揀多次,我打死都唔會放手。」張頴康更坦言為了等待與母親重聚,而堅拒改藝名。

尋親引起大迴響 張頴康「報平安」感謝祝福:大家放心,我冇事

張頴康嘅尋親故事感動唔少觀眾(影片截圖)

節目播出後惹來不少迴響,很多觀眾都被他所感動,紛紛留言送上鼓勵和祝福,希望他早日與母親再見面。至於張頴康事隔幾日後終於再度更新社交網,上載與囝囝小花生的溫馨合照,並向大家表示自己沒有事,會繼續保持正能量:「每當我好想喺梳化休息一陣嘅時候,都會有位先生當我係梳化咁瞓上嚟,仲要笑得咁得戚添!算!係我欠咗你嘅!大家放心,我冇事!你哋嘅祝福我收到哂!我會繼續正能量去照顧我嘅家庭同做好我嘅工作!多謝哂大家!」

尋親引起大迴響 張頴康「報平安」感謝祝福:大家放心,我冇事

張頴康晒同囝囝嘅合照,感謝網民祝福之餘亦「報平安」指自己冇事(Instagram圖片)

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

慶祝Kamilia Day!具荷拉自殺事件後首次更新IG

韓國女團KARA前成員具荷拉於上月26日驚爆自殺,幸好經理人及時發現送院搶救,事後她透過相關人士為事件道歉,更表示會努力讓自己堅強起來,據知具荷拉出院後已飛往日本休養。

2019-06-11 14:33

有機會不能再做運動 余德丞痛哭:好似人生冇乜意義

藝人余德丞(Dickson)有份參與拍攝的節目《如果這樣生活》於昨晚播出,Dickson在去年8月踢足球後暈倒昏迷,情況一度危殆,幸好最後大步檻過,平安無事,如今他在節目中重提休克一事,透露醫生指他有機會不能再做...

2019-06-11 11:56

大派福利 樂瞳床上攬狗狗露胸兼露背

藝人樂瞳雖然已32歲,但仍然一副童顏樣,更不時喺社交網Post靚相派福利。噚晚佢就Post咗張攬住狗狗瞓嘅床照,仲露出半個胸同白滑背!

2019-06-11 11:01

熱門評論

已複製連結