橙新聞

網友分享女歌手舊照 究竟係鄭秀文定係楊千嬅?

文:Pearl

唔少藝人都會畀人話相似,不過就比較少聽到鄭秀文同楊千嬅撞樣。最近有網友貼出一張舊相,相中人又似鄭秀文,又似楊千嬅,真係:「媽呀,我好亂呀!」

網友分享女歌手舊照 究竟係鄭秀文定係楊千嬅?

網友分享女歌手舊照。(Facebook圖片)

網友分享:「我今日去西九龍中心行街,見到楊千樺呢張相,然後我個朋友死都話佢係鄭秀文,大家麻煩用雪亮嘅眼睛睇清楚,然後留言佢係邊個。因為我哋打賭咗100蚊。」其他網友開始熱烈回應,有人話一睇條眉就知係鄭秀文,更有人抵死話:「不用分得那麼細,因為兩個都那麼細。」

網友分享女歌手舊照 究竟係鄭秀文定係楊千嬅?

仲有人話係梅小惠。(Facebook圖片)

最後有網友貼出圖片來源,原來係鄭秀文,當時係西九龍中心活動嘅相片嚟。唔知樓主持找咗數未呢?

網友分享女歌手舊照 究竟係鄭秀文定係楊千嬅?

真相大白 !(Facebook圖片)

責編:林偉德

編輯:Pearl Lo

編輯推薦

Jasper玩變臉濾鏡變大人 網民驚訝:陳小春本人

近排唔少明星都鍾意玩變臉濾鏡,將自己變返細個或者變性,佢哋除咗玩自己之外,一啲明星爸媽更會搵埋自己小朋友玩埋一份,噚日(23號)陳小春喺社交網上載咗一段短片,見到佢用變臉濾鏡將囝囝Jasper一秒變濃眉、...

2019-05-24 10:15

床照爆料者疑是前男友「小三」 姚子羚表現專業:事件沒影響工作

早前藝人姚子羚被爆床照和搶人老公,與夜場前董事楊偉文(Raymond)爆出戀情,Raymond除了有前妻蔡宛珊(Sarika),更有一位圈外「二奶亅,姚子羚慘變「小四」。而她在爆出事件當日已立即現身表明與Raymond交往時...

2019-05-24 09:29

希望公安介入調查餐廳遭霸佔事件 李璨琛發聲明撇清關係

藝人李璨琛於2017年和朋友在成都開設港式茶餐廳「森仔記」,不過餐廳日前被人強行霸佔經營,又更改其收銀系統。為此李璨琛今日在微博發聲明以撇清關係,更拜託成都公安機關介入調查。

2019-05-23 17:19

熱門評論

已複製連結