橙新聞

鄭秀文跟風玩變臉扮細路 竟然同鄭融撞晒樣?

文:Hin

近排潮流興用手機應用程式,將自己變返小朋友甚至變性,唔少藝人都紛紛緊貼潮流晒出自己「變身」後嘅樣,就連最近忙於為演唱會排練嘅天后鄭秀文(Sammi)都跟風玩埋一份扮小朋友,不過估唔到變返小朋友嘅Sammi竟然同鄭融撞晒樣!

鄭秀文跟風玩變臉扮細路 竟然同鄭融撞晒樣?

Sammi跟風扮細路(Instagram圖片)

Sammi喺社交網留言話自己似鄭融之餘,仲幫小朋友嘅自己改名做「鄭秀融」,同時佢亦幫後輩宣傳新歌,認真係個好前輩呀,佢留言:「無la la(啦啦)變咗鄭融。各位,這位未發育少女士叫『鄭秀融』#十三樓大笨象好好聽 #順帶一提一直以來勁中(鍾)意鄭融和鄭欣宜的一頭金髮好好看 #鄭秀融」

鄭秀文跟風玩變臉扮細路 竟然同鄭融撞晒樣?

小朋友嘅Sammi真係似鄭融喎(Instagram圖片)

呢張BB相公開後,網民都覺得變臉後嘅Sammi真係似足鄭融,連唔少藝人好似汪詩詩、鄭欣宜、王君馨、林奕匡、鍾舒漫等都留言話正,不過亦有部分網民就認為Sammi似趙頌茹多啲。

鄭秀文跟風玩變臉扮細路 竟然同鄭融撞晒樣?

大家覺得似唔似呢?(Instagram圖片)

鄭秀文跟風玩變臉扮細路 竟然同鄭融撞晒樣?

有網民話似趙頌茹多啲(Instagram圖片)

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

鄭秀文從「心」出發 謂:「是最好的視角」

自「安心出軌」風波鬧出,鄭秀文(Sammi)前陣子飽受事件纏繞,至發文表態後,才如之前那樣經常更新IG,分享演唱會排練進度及生活點滴。

2019-05-16 17:29

現身九龍城排舞室 鄭秀文企定任影拒開腔

藝人黃心穎與人夫許志安早前爆出的「安心偷食」鬧到滿城風雨,其中作為安仔太太的鄭秀文(Sammi)在事件發生兩日後,亦在社交網開腔回應,並選擇原諒老公。

2019-05-14 17:13

被問到有否慰問好友鄭秀文 劉德華表示:我哋私下講

劉德華、劉青雲、黃德斌、吳卓羲、蔡瀚億、導演邱禮濤及一眾《拆彈專家2》的工作人員近日舉行煞科宴。作為鄭秀文(Sammi)好友的劉德華被問到有否慰問Sammi,華仔則回應:「我哋私下講。」言談中似乎是維護好友,...

2019-05-09 09:37

熱門評論

已複製連結