橙新聞

【有驚無險】內地食生蠔出事 薛家燕一度嘔到暈

文:Hin

藝人薛家燕日前母親節獲邀到內地出席商演,卻因在餐廳進食生蠔,回港後屙嘔不適,甚至一度嘔到暈在浴缸,死過番生!

【有驚無險】內地食生蠔出事 薛家燕一度嘔到暈

家燕姐透露喺內地食生蠔食到出事(星島日報圖片)

家燕姐受訪時透露當日商演結束後,主辦單位請她吃西餐,期間吃了一點生蠔,然而翌日回港後又屙又嘔,有一次忍不住嘔在浴缸內,更一度暈倒:「嘔完之後發現自己面向浴缸底,周圍都係嘔吐物,手腳又麻痺,之後即刻叫工人同個女入嚟,我諗都暈咗一至兩分鐘。」

【有驚無險】內地食生蠔出事 薛家燕一度嘔到暈

家燕姐話自己嘔到暈,醒嗰陣面向浴缸底,真係好危險呀(星島日報圖片)

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

薛家燕患感冒拍奶粉廣告 讚拍檔張智霖係良藥

八足咁多爪的薛家燕是廣告商的寵兒,今年廣告商更加碼請來張智霖與她一起拍廣告,延續19年前《十月初五的月光》的母子情!

2019-05-07 14:43

Captain Nancy孖住囡囡拍廣告 家燕姐放手讓囝囝執導全權發揮

薛家燕最近一家人齊齊拍廣告,寓工作於親子。今次她化身Caption Nancy上陣和女兒石祐珊拍攝,更由兒子石耀庭(Jackson)執導。

2019-05-03 14:18

自言正職係拍廣告 張智霖同薛家燕上契講緣分:要情投意合

藝人張智霖(Chilam)形象正面健康,係唔少廣告商嘅寵兒,今日佢出席商場活動嗰陣都講笑指自己正職係拍廣告,一年都拍咗十幾個,仲蟬聯咗幾屆「廣告天王」!

2019-03-20 17:40

熱門評論

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.12.2

已複製連結