橙新聞

【絕世好爸】幫女兒們撲BTS門票 Bob大女開心到喊

文:Pearl

林盛斌(阿Bob)經常喺社交平台分享家庭樂,近日佢Post咗條片出嚟,內容係講緊佢幫三個囡囡撲到韓國男團防彈少年團(BTS)嘅演唱會飛,大囡霏霏仲開心到喊,仲話:「我唔知自己點解會咁」,超可愛!

【絕世好爸】幫女兒們撲BTS門票 Bob大女開心到喊

大女開心到喊。(INSTAGRAM圖片)

阿Bob都好識做感謝老婆Pearl,因為Pearl對BTS係完全零認識,今次真係陪坐,辛苦晒老婆咁話。之後阿Bob仲搞笑話大家姐同二家姐嘅英文測驗全部答案都應該係寫BTS,認真搞笑。

【絕世好爸】幫女兒們撲BTS門票 Bob大女開心到喊

阿Bob話大家姐同二家姐英文測驗全部答案都應該係寫BTS。(INSTAGRAM圖片)

已經有4個小朋友嘅阿Bob不嬲好錫家人,雖然今次唔可以面對面同囡囡講,但百忙之中都抽時間同佢哋Face Time分享呢個好消息,又特登請朋友幫手撲飛,真係絕世好爸!

【絕世好爸】幫女兒們撲BTS門票 Bob大女開心到喊

Bob一家六口好開心。(INSTAGRAM圖片)

責編:林偉德

編輯:Pearl Lo

編輯推薦

【以團之名】洪欣現身打氣!張鎬濂組合奪冠正式出道

藝人洪欣嘅18歲囝囝張鎬濂(Ashley)簽約樂華娛樂後,早前參加內地選秀節目《以團之名》,經過2個月嘅評比,終於喺噚日錄製總決賽,而作為媽媽嘅洪欣當然亦有喺現場支持囝囝,洪欣喺社交網晒出現場相,見到佢拎住...

2019-03-22 10:33

作者為《以你的名字呼喚我》寫續集 作品命名為《Find Me》

由同志小說改編成電影的《以你的名字呼喚我》(Call Me by Your Name)添食成功,原著小說作者André Aciman已開始撰寫故事的續集,續集名為《Find Me》,呼應首部的《Call Me by Your Name》,小說計劃於10月29日...

2019-03-22 10:59

增肥儲脂肪!劉心悠勇闖北極挑戰馬拉松

藝人劉心悠與梁釗峰將於下月9日遠赴北極參與馬拉松賽事,並在昨日(21號)與其他跑手現身出席記者會,連續10年出戰本地馬拉松10公里賽事的心悠,透露今次將在北極首度挑戰21公里賽事:「其實自己好怕凍,見到其他...

2019-03-22 09:41

熱門評論

已複製連結