橙新聞

【網民偶遇】廿四孝老竇!吳彥祖親自送5歲女返學

影片來源:晚秋Abby@微博

文:Hin

藝人吳彥祖同老婆Lisa S.育有一女吳斐然(Raven),佢對呢位「前世情人」更係寵愛有加,一有時間就會親自送囡囡返學,認真係廿四孝老竇!

【網民偶遇】廿四孝老竇!吳彥祖親自送5歲女返學

吳彥祖好錫囡囡吳斐然(網上圖片)

近日吳彥祖喺美國加州奧克蘭被「野生捕獲」送囡囡返學,有網民晒出一段影片兼留言話:「朋友送小孩上幼兒園偶遇男神吳彥祖,原來男神住OAKLAND市,離男神這麼近。」

【網民偶遇】廿四孝老竇!吳彥祖親自送5歲女返學

有網民捕獲吳彥祖送囡囡返學(影片截圖)

影片中見到戴住帽嘅吳彥祖交叉雙手,而囡囡Raven則企喺門口做出起跑嘅動作,其後再飛奔跑走,活潑調皮,至於企喺旁邊嘅吳彥祖視線全程鎖定囡囡,睇落一臉陶醉。有網民大讚Raven得意之餘,仲話吳彥祖不愧係男神,連送囡囡返學都特別帥氣!

【網民偶遇】廿四孝老竇!吳彥祖親自送5歲女返學

影片見到無論囡囡行到邊,吳彥祖嘅視線都鎖定對方(影片截圖)

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

吳彥祖晒豬圖拜年被質疑辱華 全因隻豬太醜樣?

今年豬年,不少人都會應節晒豬圖跟大家拜年,男神吳彥祖也跟着在社交網上載豬圖,並留言祝福大家:「大家春節快樂!願豬年帶給你健康和快樂!恭喜發財!新年快樂!」豈料惹來內地網民不滿,甚至質疑吳彥祖辱華!

2019-02-08 10:53

想頭髮回到過去 吳彥祖晒舊照暗示有脫髮危機?

影星吳彥祖(Daniel)作為型男指標,乃不少人心目中的男神,不過44歲的他原來正面對中年脫髮的煩惱!

2018-10-26 14:40

罕有的正面照!吳彥祖爆5歲女兒睇財經雜誌

藝人吳彥祖近年專注拍攝美劇,不過仍會在社交網分享一下工作及生活照,以及與太太Lisa S.的幸福照片,唯獨兩夫婦甚少將囡囡吳斐然(Raven)曝光,除了囡囡1歲生日時Lisa S.曾公開其正面照外,其後Raven大多都是做...

2018-07-31 10:12

熱門評論

已複製連結