橙新聞

黃心穎被插態度唔好 馬國明護女友:可能期間有誤會

文:Hin

藝人馬國明新年期間陪女友黃心穎回內地探親,然而有在當地「野生捕獲」他們的網民卻爆料批評黃心穎表現高傲,今日(8號)馬國明為新劇《降魔的2.0》開工時,亦有為女友平反。

黃心穎被插態度唔好 馬國明護女友:可能期間有誤會

馬國明陪女友黃心穎回內地探親,不過有喺當地「野生捕獲」佢哋嘅網民批評黃心穎態度高傲(Instagram圖片)

馬國明透露去年黃心穎的姐姐結婚沒有回鄉擺酒,故此趁新年回鄉與親友正式吃飯慶祝,但期間惹來不少食客要求合照,因而造成混亂及引起誤會:「當日黃家包咗一個廳,我哋已經同所有親友影咗合照,其後有啲伙計開始入嚟,連外面啲食客都入嚟,場面有啲混亂,所以只好截龍唔再影,可能期間有啲誤會啦!」馬國明強調其他人理應不能進入包廂內,但他與黃心穎已盡量滿足途人要求,只是人數太多未能逐位合照,同時他亦慨嘆藝人經常要「硬食」,並透露女友也因此感到不快。

黃心穎被插態度唔好 馬國明護女友:可能期間有誤會

馬國明為女友平反,澄清佢哋已盡量滿足途人嘅要求合照,可能期間有啲誤會(星島日報圖片)

至於講到馬國明與心穎的95歲婆婆見面,問到婆婆對他有何評價?馬國明笑說:「佢年紀好大喇,唔太認得我,但精神依然好好(婆婆有冇催婚?)冇冇冇,我哋暫時都未有計劃,先努力工作。」

黃心穎被插態度唔好 馬國明護女友:可能期間有誤會

馬國明表示暫時冇結婚計劃(星島日報圖片)

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

【詩詠子善扮埋一份】黃嘉樂40歲生日 馬國明擺招牌天然呆賀壽

藝人馬國明、鄭嘉穎、唐詩詠、林子善及黃嘉樂等當年因為劇集《鐵馬尋橋》而成為好友,甚至組成「鐵馬家族」,不時都會相約聚會!日前黃嘉樂40歲生日,她的女友Samantha為他製造驚喜生日派對,邀請了一班朋友幫他...

2018-12-31 14:39

終於獲得微博認證 馬國明晒裸照公布喜訊

如果汪明荃以「汪阿Tag」成為IG紅人的話,那麼微博這方面就以馬國明的自製「山寨微博個人認證」贏盡風頭!事緣馬國明開設微博初期一直未有微博V認證,馬國明為了滿足粉絲,搞笑影了張舉V自拍了事,豈料粉絲不懂其...

2018-11-21 15:36

戥偶像失落視帝唔抵 馬國明晒靚仔相安慰粉絲

無綫於昨晚(19號)舉行的《萬千星輝賀台慶》入面,一次過頒發新加坡及馬來西亞的視帝視后,其中馬國明憑《宮心計2深宮計》中任三恕一角,與袁偉豪及陳展鵬入圍「新加坡最喜愛男主角」最後三強。而在頒獎前主持叫...

2018-11-20 16:11

熱門評論

已複製連結