橙新聞

【開心速遞】收視破30!許家傑晒飯局照 周嘉洛跳甩骹舞贈興

文:Hin

無綫處境劇《愛.回家之開心速遞》深受網民喜愛,收視一直理想,而在新一年劇集更再創佳績,1月1日播出的《慳啲啦!熊家》收視突破30點,可謂有個好開始!

對於收視創出新紀錄,一班台前幕後都相當興奮,最近更約埋一起慶功,「送水輝」許家傑昨日在社交網上載一張飯局照,見到相中台前幕後起碼超過40人,場面相當熱鬧,而許家傑則留言:「#愛回家之開心速遞 新一年有個好開始!1月1日收視破30點!呢一年一定繼續開開心心 #兄弟姊妹太多 #tag唔晒」

【開心速遞】收視破30!許家傑晒飯局照 周嘉洛跳甩骹舞贈興

《開心速遞》一眾台前幕後食飯慶功(Instagram圖片)

至於一班後生演員包括「安仔」周嘉洛、「朱凌凌」吳偉豪、「熊心如」蘇韻姿、「池子孝」阮政峰和「George」張明偉就決定跳舞贈興,各人分別在自己的社交網上傳由他們帶頭跳舞的片段,當中包括去年爆紅的錘仔舞、「厭世舞」等,不過講到最好笑的莫過於周嘉洛帶頭跳的「甩骹舞」,見到他左右揈來揈去,對腳揈到快要甩骹似的,睇到網民笑不停,紛紛大讚他是舞王!

【開心速遞】收視破30!許家傑晒飯局照 周嘉洛跳甩骹舞贈興

周嘉洛、吳偉豪、蘇韻姿、阮政峰同張明偉跳舞賀劇集有高收視(影片截圖)

【開心速遞】收視破30!許家傑晒飯局照 周嘉洛跳甩骹舞贈興

不過最好笑都係周嘉洛跳舞,跳個舞跳到甩骹咁(影片截圖)

周嘉洛 Kalok Chow(@kalok_)分享的貼文

張貼

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

【開心速遞】抽飯托Karen事件水!網民如願睇池美麗做飯托妹

去年「飯托Karen」一事熱爆網絡,有傳媒踢爆事件主角Karen與Café串通,透過交友App識男仔並相約對方到該Café用膳,而每次消費由幾百至一千不等,均由男方付賬,Karen則與餐廳分佣。事件曝光後,不少網民認為Karen...

2019-01-10 12:36

【開心速遞】又一CP被拆散?臨近聖誕先嚟虐大小姐送水輝

無綫處境劇《愛.回家之開心速遞》入面的CP如「龔燁熊若水」及「大小姐送水輝」等都廣受網民的歡迎,網民都渴望他們都擁有一個Happy ending,然而最近編劇們似乎想唱反調,有意拆散人氣CP,繼「龔燁」張景淳為報...

2018-12-18 12:11

【開心速遞】龔燁為報仇放棄熊若水 網民崩潰:不如揀返曹總

要講到無綫處境劇《愛.回家之開心速遞》中睇到觀眾又愛又恨的CP,非龔燁(張景淳飾)及熊若水(呂慧儀飾)的「龔水CP」莫屬,尤其是昨晚播出的「龔燁的No.1」入面,本來大家都期望有情人終成眷屬,豈料最後來個...

2018-12-04 13:55

熱門評論

已複製連結