橙新聞

傷腳要坐喺度扮急步行 黃宗澤爆笑:我真係唔識演

文:Hin

藝人黃宗澤(Bosco)早前因拍攝網劇《飛虎之雷霆極戰》時傷腳,雖然已經做了手術並出院,但為了拍攝進度仍要帶傷拍攝,日前他才在社交網上載一張拿着拐杖戴頭盔,拍攝揸單電車的戲份後,昨日(1號)他再次面臨演技大考驗!

傷腳要坐喺度扮急步行 黃宗澤爆笑:我真係唔識演

Bosco之前已經試過拎住拐杖揸電單車(Instagram圖片)

Bosco於社交網上載一段拍攝急步行的花絮片段,片中見到腳傷的他坐在椅上,再由工作人員推住扮急步行,而Bosco則左右擺動肩膊般「行走」,起初他都認真「前行」,但去中段已經忍不住爆笑,兼投晒降說:「我唔識演啊導演……呢個真係……」同時Bosco亦留言說:「導演,一個不良於行嘅人,點樣好急咁行?我真係唔識演!」

傷腳要坐喺度扮急步行 黃宗澤爆笑:我真係唔識演

坐住扮急步行,真係好考演技(影片截圖)

不少網民都被他的演出搞到笑不停,留言說:「我睇咗10次都係咁好笑」、「睇一次笑一次」不過亦有網民大讚Bosco就算受傷仍盡力拍攝,相當敬業!

boscowong(@boscomine)分享的貼文

張貼

責編:林偉德

編輯:Hin

編輯推薦

【疑似朋友圈曝光】同劉愷威爭撫養權?楊冪:不晒不代表不愛女兒

內地女星楊冪去年底宣布與劉愷威離婚,隨即惹來不少揣測,日前更有媒體爆出楊冪3年來工作忙碌,僅陪女兒小糯米37日!直到最近網上傳流一段疑似楊冪在朋友圈的發文,更有爆料指她正與劉愷威爭撫養權!

2019-01-02 11:10

2019年向唱作人獎進發 容祖兒以古天樂做目標人物

歌手容祖兒於昨晚舉行的《2018年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》中,憑《心之科學》首奪「至尊歌曲」大獎,成為大滿貫得獎者!

2019-01-02 10:07

【叱咤】奪我最喜愛男歌手!古天樂現身領獎兼清唱《男朋友》

古天樂眾望所歸奪得「我最喜愛的男歌手」,而他亦有到達現場親身領獎,令全場哄動!

2019-01-02 00:24

熱門評論

已複製連結