橙新聞

比MIRROR更有睇頭!肥仔率領193阿Dee保錡組ERROR出道

文:Hin

ViuTV選秀節目《Good Night Show 全民造星》成功打造12人男團MIRROR,人氣一時無兩的他們出道僅一個月已成功打入《2018年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》的「叱咤樂壇我最喜愛的組合」最後五強,認真厲害!至於當時不少人都替比賽最終排名第四的肥仔(梁業)無緣加入MIRROR感到不值,不過大家不用傷心,皆因肥仔同樣將以男團成員身份出道!

比MIRROR更有睇頭!肥仔率領193阿Dee保錡組ERROR出道

《全民造星》第二隊組合ERROR由肥仔、阿Dee、193和保錡組成(Facebook圖片)

ViuTV自上星期起在官方Facebook專頁上載名為《肥仔大冒險》的影片,講述肥仔要招成員組男團出道,並分別公布阿Dee(何啟華)、193(郭嘉駿)、保錡(吳保錡)為新男團成員。直到昨日公開的影片中,更宣布四人以團名「ERROR」正式出道,並為組合開設Facebook和Instagram專頁,重視程度不比MIRROR低,而四子將於今晚10時首次開Live與觀眾見面。

比MIRROR更有睇頭!肥仔率領193阿Dee保錡組ERROR出道

雖然ERROR四子嘅Character都好突出,但組埋一齊嗰陣又意外和諧(Facebook圖片)

對於ERROR出道的消息,不少網民都相當期待,紛紛大讚:「識睇一定睇ERROR!」、「真係叫ERROR,好正!」、「睇嚟對嘢會紅喎!」更有部分網民將ERROR和MIRROR比較,直指ERROR比MIRROR較為吸引:「如果依隊紅過mirror到時點算?」、「睇睇吓……Mirror似煙幕,為error鋪路做勢咁嘅」

雖然MIRROR人多勢眾,但其實ERROR在配置上不比MIRROR弱,跳舞擔當有肥仔;騎呢及外貌擔當有193;演技擔當有阿Dee;Rap擔當則有保錡,加上四子甚有搞笑潛能,組團的話定能擦出不少火花。相反MIRROR的人海戰術或會令部分成員沒有表現的機會,人氣太大的差距甚至令他們淪為伴舞,同時香港從來沒有大堆頭組合成功過,故此以發展來說ERROR未必輸蝕。

比MIRROR更有睇頭!肥仔率領193阿Dee保錡組ERROR出道

有網民認為ERROR比MIRROR更有睇頭(Facebook圖片)

不過兩隊組合均是《全民造星》出身,加上走的路線完全不同,相信一班《全民造星》的粉絲都會支持這兄弟團,讓他們同樣能夠大紅大紫。

責編:Dustin

編輯:Hin

編輯推薦

【全民造星】193直踩無綫挑機!肥仔組另類男團撼MIRROR?

ViuTV選秀節目《Good Night Show 全民造星》已經完結一段時間,當中所誕生的12人男團MIRROR亦在日前正式出道,更將於下月21日舉行首個演唱會,發展相當順利!不過比賽中排名第四的肥仔(梁業)卻沒有入選MIRROR,...

2018-11-30 11:36

【新人唔計較】MIRROR酬勞12個人分 姜濤:機會緊要過錢

ViuTV選秀節目《Good Night Show 全民造星》所誕生的12人男團MIRROR,其中4位成員江熚生(Anson Kong)、楊樂文(Lokman)、姜濤(Show)、陳卓賢(Ian)昨日在銅鑼灣出席品牌活動,吸引過百粉絲在場圍觀,有粉絲...

2018-11-12 15:43

《全民造星》MIRROR Logo抄BTS?粉絲不滿宣傳照姜濤唔係C位

ViuTV選秀節目《Good Night Show 全民造星》早前圓滿落幕後,ViuTV決定為仔仔們組成12人大型男團MIRROR,成員包括隊長楊樂文(Lokman)、姜濤(Show)、陳卓賢(Ian)、江熚生(Anson Kong)、呂爵安(Edan)、李...

2018-11-05 11:59

熱門評論

已複製連結