橙新聞

【蝕日風暴】周旋兩大型男之間 薛凱琪唔吼張智霖王陽明

文:Hin

藝人薛凱琪(Fiona)有份主演的網劇《蝕日風暴》正於「黃Viu煲劇平台」熱播,劇中她還周旋兩大型男張智霖(Chilam)和王陽明之間,有着糾纏不清的三角關係,Fiona也自言是她的莫大福氣:「身邊全部朋友,不論男女都好羨慕我同佢哋合作。」

【蝕日風暴】周旋兩大型男之間 薛凱琪唔吼張智霖王陽明

Fiona喺劇中周旋Chilam同王陽明兩大型男之間

提到兩大型男給予Fiona甚麼感覺?她坦言合作之前以為王陽明很Cool,但現實中的他卻非常溫柔友善:「王陽明好細路仔,又非常Friendly,所以同佢火速成為好友,我覺得佢個樣同真實年齡有反差。」

【蝕日風暴】周旋兩大型男之間 薛凱琪唔吼張智霖王陽明

Fiona認為王陽明好細路仔

至於Chilam,Fiona則指跟對方合作前,一直覺得對方很聰明,合作過後,發現對方比想像中更聰明:「Chilam同佢老婆袁詠儀同樣轉數好快,同佢拍戲好開心,因為大家好快有結論場戲應該點做、點樣令效果更好。而且識咗佢之後發現佢原來好搞笑,記得有次同佢同佢老婆玩啤牌,我同Chilam講『你同靚靚真係贏咗好多』,佢一秒之內即答『梗係啦,我哋兩個係夫妻肺片』,Chilam就係咁搞笑,經常諗到古靈精怪嘅說話。」

【蝕日風暴】周旋兩大型男之間 薛凱琪唔吼張智霖王陽明

至於Chilam,Fiona就覺得對方比自己想像中聰明

Fiona在拍攝期間與兩大型男朝夕相對,問到若現實中會選擇Chilam或王陽明?Fiona考慮一會後指一位是智慧型,一位是暖男型,但兩人都不是她那杯「茶」:「因為現實中嘅我絕對唔會揀有婦之夫!」

【蝕日風暴】周旋兩大型男之間 薛凱琪唔吼張智霖王陽明

不過Fiona就話兩個都唔係佢杯茶

責編:玥展

編輯:Hin

編輯推薦

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

網劇《蝕日風暴》正於「黃Viu煲劇平台」熱播,其中有份主演的梁靖琪(Toby),除了展現一貫的性感,也有爆發性的演技,獲得不少網民激讚!

2018-10-08 14:47

薛凱琪「仆」住宣傳新劇 張智霖取笑:報應

藝人薛凱琪(Fiona)、張智霖(Chilam)、梁靖琪(Toby)、梁漢文(Edmond)等昨日為網劇《蝕日風暴》宣傳,期間Fiona在介紹角色時不慎絆倒,整個人坐在地上的她一度無法站起來,需要Chilam和Toby幫手扶她起身,C...

2018-10-04 09:53

【梁家樹監製】父女無情講!梁靖琪《蝕日風暴》慘遭活埋

藝人梁靖琪(Toby)有份主演由爸爸梁家樹監製的網劇《蝕日風暴》,不過拍攝時Toby不但沒有獲得優待,甚至要比同劇演員作更大犧牲,一幕真身遭「生葬」的場面驚壞觀眾!

2018-10-03 11:12

熱門評論

已複製連結