橙新聞

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

文:Hin

網劇《蝕日風暴》正於「黃Viu煲劇平台」熱播,其中有份主演的梁靖琪(Toby),除了展現一貫的性感,也有爆發性的演技,獲得不少網民激讚!

即使《蝕日風暴》由爸爸梁家樹監製,但Toby也未獲厚待,飾演打女的她連場動作戲打到周身傷,又要上演生葬戲碼,還要在幕前以bra top熱褲上陣,大晒火辣性感身材!劇情講述飾演「娃娃兵」的Toby,為查出張智霖(Chilam)被陷害的真相,於是身穿性感裝束,到紋身店假扮紋身偷取所需資料。

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

劇情講到Toby為查出Chilam被陷害嘅真相,到紋身舖扮紋身攞證據

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

佢仲着bra top熱褲,性感上陣

除了獻出亮眼的身材,Toby亦要作出「胸前犧牲」!所講的是其中一集說到Chilam飾演的凌風為救林音(Toby飾),葉問上身一個打十個,最後更為Toby做心肺復甦兼人工呼吸,成為《蝕日風暴》中第一個咀嘴鏡頭!提到與凌風的感情戲份,Toby笑言:「其實我同Chilam冇真正嘅感情線,因為喺《蝕日風暴》入面,係我鍾意佢,佢唔鍾意我㗎!不過,如果可以同凌風講一句說話,我會話畀佢知,我永遠都會喺佢身邊。」

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

有場戲Chilam為Toby做心肺復甦兼人工呼吸,成為《蝕日風暴》中第一個咀嘴鏡頭

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

不過Toby話劇中佢係單戀Chilam

《蝕日風暴》播出後,不少網民大讚Toby角色搶鏡,演技進步神速。對於以實力虜獲巴絲歡心,Toby坦言相當開心:「我都有上討論區睇網友嘅留言,記得有巴打讚我進步咗好多,覺得好感動,希望大家繼續支持我啦!」

【蝕日風暴】性感打女超搶鏡 梁靖琪演技進步獲激讚

唔少人都話Toby個角色搶鏡

責編:玥展

編輯:Hin

編輯推薦

薛凱琪「仆」住宣傳新劇 張智霖取笑:報應

藝人薛凱琪(Fiona)、張智霖(Chilam)、梁靖琪(Toby)、梁漢文(Edmond)等昨日為網劇《蝕日風暴》宣傳,期間Fiona在介紹角色時不慎絆倒,整個人坐在地上的她一度無法站起來,需要Chilam和Toby幫手扶她起身,C...

2018-10-04 09:53

【梁家樹監製】父女無情講!梁靖琪《蝕日風暴》慘遭活埋

藝人梁靖琪(Toby)有份主演由爸爸梁家樹監製的網劇《蝕日風暴》,不過拍攝時Toby不但沒有獲得優待,甚至要比同劇演員作更大犧牲,一幕真身遭「生葬」的場面驚壞觀眾!

2018-10-03 11:12

【蝕日風暴】背叛另一半床戰沙律 梁漢文學做奸人博畀人鬧

以警匪懸疑為題材的網劇《蝕日風暴》,除了有由王陽明、張智霖、薛凱琪、梁靖琪主演外,還集結梁漢文、沈震軒、秦沛、劉兆銘、麥長青、艾威、許紹雄、盧惠光、林嘉華、王敏德、邵仲衡及陳啟泰等多位份量級演員傾...

2018-09-26 14:27

熱門評論

已複製連結