橙新聞

齊齊做好事!袁偉豪張寶兒拍住拖捐血

文:Hin

情侶拍拖活動不外乎行街睇戲食飯,健康啲嘅可能去行吓山,不過想做有意義的事的話,可以參考一下袁偉豪及張寶兒這對情侶去捐血。

齊齊做好事!袁偉豪張寶兒拍住拖捐血

袁偉豪坐言起行去捐血(Instagram圖片)

齊齊做好事!袁偉豪張寶兒拍住拖捐血

(Instagram限時動態截圖)

早前袁偉豪才講過希望做多一點善事,沒想到這麼快就坐言起行,仲帶埋女友張寶兒一同捐血,昨日(15號)他在社交網上載一張捐血的照片,並留言說:「捐血助人,是必須的」同時拿着「給血聯盟」的宣傳紙板幫手宣傳,相當有心。之後他還在IG限時動態上透露自己捐了450cc的血,兼問:「大家去嗎?」

齊齊做好事!袁偉豪張寶兒拍住拖捐血

張寶兒都有PO相到社交網(Instagram圖片)

至於張寶兒亦有在社交網PO相,並留言說:「照顧好自己的身體,還有一個好處」雖然大家都知道兩人拍住拖去捐血,但他們並沒有公開合照,似乎是想大家將注意力放在捐血救人一事上面,不過其後香港紅十字會輸血服務中心的Facebook專頁就上載兩人捐血時及捐血後的合照,他們還拿着自己捐出的血影相留念!

齊齊做好事!袁偉豪張寶兒拍住拖捐血

香港紅十字會輸血服務中心的Facebook專頁之後上載咗佢哋捐血嘅合照(Facebook圖片)

齊齊做好事!袁偉豪張寶兒拍住拖捐血

佢哋仲同自己捐嘅血合照添(Facebook圖片)

責編:玥展

編輯:Hin

編輯推薦

范冰冰靠尷尬偏方美白 究竟「開塞露」係乜嘢嚟?

有留意范冰冰的話,都知道她為保持自己白嫩的肌膚花盡心思,早前她就分享過自己會出動防曬帽、面罩等全副武裝以及巨型大傘防曬,甚至誇張到在屋企都會盡量將窗簾拉起來,避免自己曬到太陽!

2018-05-16 10:17

組男團出道?傳碧咸13歲兒子參加韓國選秀

在韓國出道做明星是不少當地年輕人的夢想,而這夢想並非韓國人「專利」,一些外國人同樣擁有「韓星夢」,今日(15號)韓網就傳出萬人迷碧咸(David Beckham)年僅13歲的三子告斯(Cruz Beckham)申請參加韓國10人...

2018-05-15 18:14

畀仔女輪流咀 陳茵媺忍唔住晒幸福:這母親節禮物實在太喜歡

雖然母親節已經過咗兩日,但到了今日(15號)藝人陳茵媺(Aimee)依然在社交網分享同屋企人於沙灘慶祝母親節的片段,點解?咪就係佢實在太鍾意呢份母親節禮物囉!

2018-05-15 17:41

熱門評論

已複製連結