橙新聞

【女中豪傑】被說產後髮線向上移 胡杏兒爽直回應

近嚟有唔少女藝人已經成為人母,享受住幸福快樂嘅生活。看似非常完美,其實她們都別有煩惱?好似胡杏兒的髮線就被不少網民所關心。

所講嘅就係胡杏兒嘅老公早前喺社交網絡發咗一張杏兒的生活照,圖中佢戴住頭箍紮起馬尾,對住食物比姆指,唔少網民都著眼喺佢嘅髮線上,有人擔心佢係咪有產後髮線向上移嘅問題。

(圖源:新浪娛樂)

面對網民嘅「關心」,杏兒就喺微博回應:「其實我的髮際線一直都這麼後,只是大家沒注意到而已,大家不用害怕,孩子照樣可以生。」

唔少網民都對杏兒嘅呢個回應表示非常欣賞,指佢非常爽直,仲有人話無論如何都係咁靚女咁話!

講起嚟,好似無論係已為人母,還是未婚嘅藝人會有髮線向上移嘅問題,其中包括內地藝人楊冪、唐嫣、高圓圓等等,真係睇見都覺得心疼呢。


楊冪(圖源:新氧)

唐嫣(圖源:Google)
高圓圓(圖源:新氧)

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【好閃】訂婚後首次同框!阿嬌未婚夫合照曝光 網民:好Sweet啊!

「個個都拍拖,你估個個都想拍拖咩」曾拋出呢句金句嘅阿嬌最近可謂甜蜜滿瀉,跟台灣醫師男朋友熱戀中。最近有兩人同框嘅照片流出,這次正是訂婚後首次有合照曝光呢。

2018-03-16 11:12

《我的少女時代》第2部暑假開拍!王大陸再做男主 女主是……

2015年創下台灣電影史上票房第五名的《我的少女時代》,第二部近日確定將於暑期開拍,影片成本將超過1億台幣。男主角仍由王大陸擔任,女主角則在選角中。

2018-03-16 18:28

【分手】「龍兒戀」不再! 容祖兒劉浩龍5年情畫句號

容祖兒同劉浩龍係眾所周知嘅娛圈情侶,唔需要小編講都知道。兩人相戀五年,最近居然傳出已經分手嘅消息?

2018-03-13 11:39

熱門評論

已複製連結