橙新聞

【好靚】日清杯麵sell少女情懷 用《魔女宅急變》大講青春

平常大家最常吃的速食食品,一定係杯麵、即食麵,普遍大家都會吃的牌子大概就是日清了,在香港見到的廣告多數是可愛的清仔;在日本當地,廣告的種類卻多得連少女系也有呢!

在去年6月開始,日清就推出一個與漫畫家窪之內英策合作的企劃,名為「HUNGRY DAYS」系列的廣告,定期推出以少女漫畫、動畫為主題的廣告,講述若果主角們變身成現代少女會發生怎樣的故事,當中的漫畫、動畫包括《魔力宅急變》的琪琪、《飄零燕》的海迪、《海螺小姐》的河豚田海螺。

在最近日清就推出了廣告系列的最終章,總結系列的主題,所講的就是「青春」!

無論發生任何事情,都沒有誰能夠搶奪你的青春,下一個像這群主角一樣勇敢的人,就是你啦!看了這段動畫,小編也不禁少女心了。請還有青春的你,好好享受青春!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【女神】新垣結衣同大家分享生命意義

講起日系女神的話,一定唔少得新垣結衣啦,最近佢就喺廣告裡面大講生命嘅意義。

2018-01-19 12:18

【好神】登美丘高校舞蹈部 熱血演繹《This is Me》

繼跳過《跳舞街》,因而一炮而紅嘅大阪登美丘高校舞蹈部,又有新搞作啦,今次嘅歌就係電影《大娛樂家》嘅主題曲《This is Me》。

2018-01-19 17:35

【高手】原來鹿兒島係咁靚!日本高中生跳住舞拍MV做宣傳

日本真係臥虎藏龍,到處都係高手,好似呢班高中生咁,就拍咗個MV宣傳鹿兒島,睇到小編甘拜下風!

2018-01-12 17:21

熱門評論

已複製連結