橙新聞

【唔止簽紙】可能係世界上最難嘅拎嘅結婚證書!你有無信心挑戰?

偶爾在街上,會聽到年輕情侶互相叫「老公」、「老婆」,這兩個字是否可以輕易叫出口?話說在這個世界上,就有一個地方好難先拎到結婚證書。

所講嘅就係位於沖繩縣嘅石垣市(石垣島),就聯合日本大型旅遊公司H.I.S.推出一個「最難的結婚登記書之旅」,在申請結婚證書之前,你首先要完成三個任務。

首先要從要步行40公里,從石垣島的最北端走到最南端。然後就要登上懸崖峭壁,並登上頂峰。最後就係潛入海底,將張結婚證書拎番上嚟,咁就大功告成!

各位準備結婚嘅朋友,想嚟一次特別嘅結婚過程,同時又想試煉真愛的話,不妨考慮吓參加啊!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

非洲血統準王妃曾離婚?哈里愛上她是因為……

之前在接受加拿大媒體採訪時,她談到自己目前的生活,感慨說:「我真是世界上最幸運的女孩!」做自己喜歡的事,又與王子邂逅,這樣的生活,誰說不是呢。

2017-11-28 14:47

【另類放閃】拍照錯按錄像 可愛老夫老妻網絡爆紅

「你聽到click聲了嗎?」美國一對可愛的長者夫婦Frank和Rita,為Frank慶祝84歲生日所「試圖拍攝」的錄像,紅遍了網絡。

2017-11-23 09:33

受愛情滋潤!男神宋仲基肥到下顎線失蹤?

今年娛圈大事,一定包括「宋宋」宋仲基、宋慧喬大婚,即使在婚禮圓滿結束後,兩人去蜜月旅行亦都受到關注,不過唔知係咪因為太幸福,太滋潤,變到肥咗之餘,仲開始「形象崩壞」?

2017-11-27 17:31

熱門評論