橙新聞

最新文章

【論盡本地薑】 《中佬唔易做》其實係畀年輕一輩睇嘅節目

6位中佬亦試過喺人生唔同時間遇上呢啲難關,當佢哋年紀唔細,都肯放低身段要嘗試唔同工作,只要肯做,發唔到大達,但都可以換口飯食!所以我覺得呢個節目除咗畀中年人睇,更加係比年青人睇。

2020-06-25 14:48

【論盡本地薑】高以翔猝死 製作團隊責無旁貸

要記住,藝人唔係鐵人,佢哋打呢份工一啲都唔易,隨時搵命搏。

2019-11-28 16:00

【論盡本地薑】追星生涯中,我學習到最多嘅係勇氣

原來勇氣真係冇意間爆發出嚟,當你好渴望一樣嘢,啲勇氣真係會湧出嚟,我覺得唔止追星係咁,做其他事都應該係咁,只要你慾望夠強,你一定會做到。

2019-10-31 09:12

【論盡本地薑】睇劇睇到心寒 係因為有啲事正正發生喺現實中

本身鍾意睇離奇怪誕類型嘅劇集,一般情情愛愛嘅片我其實嘛嘛哋。不過最近唔少朋友睇《假設性無罪》睇到入迷晒,我就試吓睇啦咁,結果又真係捱眼瞓都想睇埋落去。

2019-10-24 16:34

【論盡本地薑】講「而我不知道X是誰」前 不如嘗試了解人哋先

「而我不知道X是誰」呢句話嚟自黃曉明當年被問係咪插足喺陳偉霆同Angelababy之間,當時佢咁樣回答:「我不認識陳偉霆。」陳偉霆當時仲未返大陸發展,仲算係英皇入面嘅鮮肉,黃曉明唔識佢真係唔出奇。之後「而我不...

2019-10-17 09:13

【論盡本地薑】MC Jin成功打入大陸市場唔單係因為Rap功了得

華裔美國饒舌歌手歐陽靖(MC Jin)近年因為上咗《中國有嘻哈》令人氣更上一層樓,成功打入內地市場。佢可以紅到發紫,其實當中唔止因為佢Rap功了得,更重要係佢本身嘅個人因素。

2019-10-03 09:12

【論盡本地薑】睇舞台劇災難一記 請做一個有質素嘅觀眾

大家都知睇舞台劇其實唔平,通常比較平可能黑盒類型嘅劇場,有巨星助陣或者外國劇目嘅劇票價更可以去到過千一張。如果唔能夠喺一個好嘅環境欣賞表演,幾好嘅表演都大打折扣,亦覺得辜負咗一眾表演者嘅努力。

2019-09-20 09:11

【論盡本地薑】《花姐ERROR遊2》播出 真情流露比極限挑戰重要

綜藝節目明知有啲環節係Set定,但感情嘅流露唔多唔少你都會感受到佢哋有幾真,我覺得咁樣先係最吸引觀眾嘅地方。

2019-09-05 16:48
暫無更多頁

已複製連結