橙新聞

【有片·神Post】15萬次瀏覽近700次分享 攝影師鬧爆證婚律師…

視頻來源:Terry L Fb

【橙訊】婚禮攝影師Terry L日前在Facebook發佈了一段43秒的影片,內容為一對新人結婚當日宣誓及簽字時的影片,但帖文的主角是片中的證婚律師,批評證婚律師在新娘宣誓時「貼到好埋」,更面帶笑容不斷在新娘的耳邊深呼吸,影片於10日凌晨上載後,至今已經有逾15萬次瀏覽,及引來逾672次網民分享及轉載,更引起網民熱議,不少人留言要求開名。

【有片·神Post】15萬次瀏覽近700次分享 攝影師鬧爆證婚律師…

圖:Terry L Fb截圖

Terry在帖文中寫道:「呀律師...什麼情況呢?!我影左(咗)咁多年真係未見過咁『細心』的律師。講誓言要個身貼住新娘企,又要深呼吸又盛。最重要係我影野成個畫面破壞曬囉,簽名拖手你出聲咪得囉,洗唔洗係咁行埋去卒(捽)。」攝影師仲Hashtag:「基本操守你懂不懂、重點係你以為我影唔到其實我影到、有片有真相、賓客睇唔到但我影到」。

網民點睇?

Ch Cheri:佢深呼吸個幾次就好似d變態佬去索個女仔個陣味咁

Ching Chan:其實個律師做得幾好!拍片姐自己心邪姐,香港人真係痴撚線,一小點無限地放大

Sam Yiu Tong Wong:律師係咪已經暗中射咗

Matt Kwan:換著我當場都未必會死忍但完事後就一定搵人埋佢單安娜簡直係當眾非禮及性騷擾成份啦⋯⋯影衰晒我哋法律界

Joe Yeung:如果有人婚禮要搵你呢間野拍婚攝前真係要諗清楚,隨時未經你地本人同意就比人放晒上網

MMui Kimi:人地都打哂格仔,好心提醒其他新娘子唔好揾到呢個律師姐

責編:陳正偉

編輯:EmmaKwok

編輯推薦

【結婚47天】澳洲首對同志婚姻7周便玩完 背後原來有洋蔥…

澳洲在去年12月7日通過同性婚姻合法化,今年1月正式生效。不過,當地第一對合法結婚的女同志伴侶,並不是在今年1月,而是在去年12月15日,而且這段婚姻只維持接近7周,其中一人在結婚不久便因癌症去世。

2018-03-08 10:26

網友晒圖比拼老公結婚前後相貌 神評論:婚姻就係養豬場

近日有內地以及台灣的網友在社交平台上PO出老公結婚前後的照片,起初只是一位網友為了取笑自己老公,誰料卻引發了眾多網友跟帖,紛紛不甘示弱的PO出自己老公的「衰樣」,有網友就神評論:婚姻就係一個養豬場。

2018-03-06 12:23

【唔係急口令】孖仔娶孖女雙雙拉埋天窗 多謝孖胎派對

美國有一對34歲的型男雙胞胎兄弟,在去年舉行的「雙胞胎日」上遇到另一對31歲的雙胞胎姐妹,他們很快變成情侶,兩位男士更於情人節成功求婚,並預定在今年8月結婚。不少網友認為,孖仔遇上孖女成為情侶,最後更結...

2018-03-02 12:28

熱門評論

已複製連結