橙新聞

發緊夢

生活不易,發夢才是正經事。一班發緊夢的年輕人講故事。

【發緊夢調查局】情侶手機大掃除 最想Delete 對方…

文:Elaine
攝:Ming, Pan
剪:Carson

新年前當然要來一次大掃除啦!但除了家居可以大掃除外,電話都可以!一般人電話都會儲存了一大堆無用的東西:長年都不會打開的APP、一堆來自不同親戚群組的長輩圖…

如果由親密的另一半幫自己大掃除,效果會怎樣?我們馬上調查一下情侶間最想Delete對方手機內的甚麼呢?是對方的異性朋友、或是自己的醜照?而年輕人又最怕被Delete自己手機的甚麼呢?

責編:林偉德

編輯:OrangeNews Editor

編輯推薦

【發緊夢調查局】買起你!幾多錢先肯Delete自己facebook?

不知道要用多少錢作為代價,才可以令他們馬上刪除自己的facebook帳戶呢?

2018-10-10 10:43

【發緊夢調查局】尋找她嬲的故事 睇盡男友真心話

自古以來,烏蠅同女人都係最鐘意嬲嘅動物。但係男人往往唔知道女人嬲緊啲乜…到底,大家記唔記得女朋友上一次嬲係幾時?嬲啲乜呢?

2018-07-31 10:05

【發緊夢調查局】唔准google!常見logo你記得幾多?

咬了一口的蘋果、三條斜間條等等大家以為很熟悉的logo,到了要畫出來的時候,大家又能夠記得多少?在街上隨機訪問了幾位路人,出來的結果…自己看吧!

2018-05-25 09:37

熱門評論

已複製連結