橙新聞

潮流嘅嘢你識啲乜!港鐵乘客非主流髮型震驚網民

文:Hin

潮流嘅嘢日新月異,稍為不追貼一點已經容易跟甩,而在髮型上面,相信潮流興嘅韓仔逗號頭、周柏豪比比鳥頭等都不及以下這個髮型來得突出!

有網民昨日(5號)在Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」上載一張在港鐵內拍攝的圖片,相中見到一個乘客的髮型相當顯眼,從背面看後面的頭髮全部豎起的同時,還弄了多條分支,看來十分費功夫,發貼者也不禁問了一句:「想問下男仔呢個髮型要搞幾耐先出得門口?」

潮流嘅嘢你識啲乜!港鐵乘客非主流髮型震驚網民

這個顯眼的髮型惹來網民討論(Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」圖片)

這個吸引人眼球的髮型隨即惹來網民的討論,紛紛向發貼者求正面照之餘,還表示真的是獨一無二,兼直言:「藝術嘅嘢你識條鐵咩?」亦有不少網民認為這髮型與很多東西相似,好似孔雀開屏、箭豬、鐵拳系列遊戲中的三島一八、撒亞人等,甚至有人笑言似足Wifi router,大家又點睇呢個造型呢?

責編:玥展

編輯:Hin

編輯推薦

屋企地拖生菇係咩玩法?網民突破盲點:幾耐冇拖地?

雖然知道在潮濕天氣下容易滋生菇菌,但有誰想過菇菌竟然會生在家中的地拖?

2018-06-05 12:26

【你知道嗎】貓貓毛色與攻擊性有關?小心別亂摸橘貓

為甚麼別人家的貓總是黏人,而自己家的卻時時刻刻都兇巴巴呢?你有沒有想過,原來貓的攻擊行為原來與毛色有關?

2018-06-05 12:10

乘客巴士食壽司遭擺上網 網民反問上傳者:點解唔直接同對方講?

近年網上出現一種「公審」文化,市民在街上遇到一些事情,無論事無大小都影低擺上網由網民評論,不過這種網絡判官逐漸被網民反感。

2018-06-04 15:44

熱門評論

已複製連結