橙新聞

山寨海賊王主題公園驚嚇程度爆燈 網民:全部中晒輻射

文:Hin

內地不時都會出現一些劣質的山寨蠟像館及主題公園,入面的蠟像或卡通人物造型全部出現「突變」,真係睇到心都寒埋!最近網上出現一些「海賊王主題公園」內主角的照片,當中每個角色都變到阿媽都唔認得,正當以為又是出自內地山寨主題公園的時候,原來正確答案是出自菲律賓!

有網民日前在Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」上載幾張照片並留言說:「海賊王主題公園!」雖然話就話關日本連載漫畫《海賊王》事,不過路飛、娜美、山治、喬巴等角色全部基因突變,其中路飛條頸不知所蹤,娜美又驚變「洗衫板」,至於喬巴更是連角都「被消失」,每個角色都有不同程度的變異。

山寨海賊王主題公園驚嚇程度爆燈 網民:全部中晒輻射

點解路飛搞成咁?(Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」圖片)

山寨海賊王主題公園驚嚇程度爆燈 網民:全部中晒輻射

角都冇埋......(Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」圖片)

這個「恐怖主題公園」引來大批網民關注,紛紛直言主角們似中了輻射,亦有網民笑言:「天氣太熱溶化了五官所以走樣!」同時有人批評童年因這些「恐怖造型」而幻滅,甚至認為小朋友去完會發惡夢,不過有網民就覺得整到面目全非的原因是因「版權問題,唔可以抄足」。

山寨海賊王主題公園驚嚇程度爆燈 網民:全部中晒輻射

呢班基因突變嘅造型引起網民嘅討論(Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」圖片)

山寨海賊王主題公園驚嚇程度爆燈 網民:全部中晒輻射

(Facebook群組「巴打絲打Facebook Club」圖片)

至於網民普遍認為照片是攝自內地山寨主題公園,不過原來這是位於菲律賓的Jed’s Island Resort,當中除了《海賊王》外,亦有其他卡通人物在內,驚嚇程度不會令大家失望!

責編:玥展

編輯:Hin

編輯推薦

勁收134億!《復仇者3》成史上最賣座電影第4位

漫威(Marvel)的晒冷作《復仇者聯盟3:無限之戰》(Avegners:Infinity War)自上映以來,不斷刷新票房紀錄,至今全球累計已大收134.2億(港元,下同),超越《侏羅紀世界》(Jurassic World)所創下的131.1億紀...

2018-05-21 12:08

【咩玩法?】唔畀乘客上小巴 行山團:我哋包咗車

為咗唔俾其他人上車可以去到幾盡?有網民最近在網上透露有行山客竟以包車為由不讓他上小巴,還訛稱16座的小巴只有14座而欲趕他落車,認真誇張!

2018-05-21 11:37

【收工嘆薯蓉】電影金句可以改寫人生?

電影短短個零兩個鐘,好多時好多對白都啟發人心。我成日覺得好嘅編劇係可以改變世界,因為呢個世界有好多人嘅人生,可能會因為呢啲對白而改寫。

2018-05-23 09:25

熱門評論

已複製連結