橙新聞

【犀利】用Lego砌扶手電梯!日本神人受網友激讚

講起Lego,唔少人都會諗起以前兒時嘅玩意。

不過佢又係咪只可以用嚟玩呢?日本有位神人就用佢哋做咗件好「神」嘅事!

所講嘅就係呢位喺Twitter上面嘅網友@05yattaran,以自己嘅方法砌咗條識得郁嘅扶手電梯出嚟!呢條片上傳到網上,過咗五日就有過百萬人睇過啦,認真厲害。

除咗條扶手電梯之外,喺片段裡面仲睇到呢位網友其他嘅作品,真係令人不得不感嘆,唔少網友都話非常佩服!

呢位網友原來已經係三個囡囡嘅爸爸嚟,做以上嘅作品係佢興趣嚟,爸爸好嘢!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【加油】日本廣告唱盡新手父母日常: 只要能令BB笑 我哋都會努力

喺呢個年代,做父母愈嚟愈難,唔講讀書、點教仔,單係BB出世,照顧佢嘅日常就已經夠艱難,日本就為呢班新手父母送上一首打氣之歌。

2018-03-14 14:13

【認真+創意】零食廣告用72位演員 飾演71.8秒人生

這個是日本固力果 Glico 的廣告,用了72位演員來演出71.8秒的人生,為甚麼是71.8秒?因為日本人的平均壽命是71.8歲。

2018-03-12 10:48

【粉紅戰衣】阿叔球員著Hello Kitty波衫 東南亞球隊走紅

近日某東南亞球隊合照紅遍網絡。泰國Facebook專頁「Thai Futbol」上載一張非常搞笑的照片,引起網民熱議。據說照片為某東南亞球隊合照,所有隊員身著粉紅色Hello Kitty球衣,且球衣上的Hello Kitty身穿比堅尼,難...

2018-03-11 15:22

熱門評論

已複製連結