橙新聞

【煲冬瓜】港星大講普通話放笑彈 網友:無字幕睇唔明啊

喺香港,識得兩文三語係正常不過嘅事,不過識又唔代表講得好,有時就會鬧出唔少笑話,就好似呢班港星講普通話咁,就為觀眾帶來唔少歡笑。

近嚟就有網友整合咗一啲港星喺各個訪問、節目、劇集、電影等等講普通話嘅片段。

要數到最爆笑嘅,當然就係蔡少芬、朱茵、陳偉霆、陳豪同古天樂啦!

好多網友都話無字幕幾乎聽唔明佢哋講乜,仲話一睇就笑到停唔到,有網友表示「那張家輝呢?」似乎對於無咗張家輝講普通話嘅片段覺得好可惜咁!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【不了】墨爾本Apple Store太樣衰 議員稱:似Pizza Hut

不少覺得蘋果公司(Apple)是生活態度、品味之選,但計劃在墨爾本興建的 Apple Store外形卻被當地人嫌棄,連議員都發出帖文反對。

2018-02-09 15:42

【爆笑合輯 】整蠱低頭族?鬼叫你食嘢都玩電話

影片中所記錄了不同整蠱「低頭族」朋友的畫面,看來朋友們都對這些不尊重飯局的「低頭族」有所不滿。

2018-02-12 12:04

【神人】「挑戰」變「勝利」設計人新作 「台灣」變「加油」

早前在網路瘋傳海報將「挑戰」倒轉變成「勝利」、「最強」變「戰書」的創作人設計家野村一晟,為台灣花蓮地震而創作出新作品「台灣」變「加油」。

2018-02-09 23:58

熱門評論

已複製連結