橙新聞

【高手】原來鹿兒島係咁靚!日本高中生跳住舞拍MV做宣傳

日本真係臥虎藏龍,到處都係高手,好似呢班高中生咁,就拍咗個MV宣傳鹿兒島,睇到小編甘拜下風!

所講嘅就係呢班來自鹿兒島實業高中體操部嘅高中生,為咗協助鹿兒島市做宣傳,就參與咗個名為「維新Dancin’鹿兒島市」MV嘅拍攝,用不同的舞蹈動作,配上相關嘅歌曲,展示這個城市的另一面。

喺MV裡面就見到唔少嘅景點,好似開首見到嘅西鄉隆盛銅像、AMU廣場、仙巖園、櫻島、天文館商店街、海豚港、著名的溫泉同足浴地等等,就連當地盛產嘅白熊冰、黑豚和黑牛等等都一一介紹到,相當仔細,令小編不得不寫個服字。

或者大家喺之前已經聽過實業高中的體操部,皆因喺好幾年佢哋曾經喺日本全國新體操大賽,以動畫主題曲作表演成為話題,如《多啦A夢》和《妖怪手錶》嘅主題曲等等,估唔到就連離開運動場都咁厲害,你哋玩哂啦!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【感動】點先可以防以詐騙事件?睇吓呢個廣告就知道!

每隔一段時間就聽到有詐騙個案,多數都向長者下手,如果政府要賣廣告,不如唔好搵米雪、黎耀祥,參考吓呢個廣告!

2018-01-12 09:00

【韓電影】《屍殺列車》導演新作 2018年帶動「超能力」潮流?

大家仲記得2016年嘅大熱電影《屍殺列車》嗎?今次導演又有新作,作品名叫《念力》。

2018-01-11 10:44

【回憶】免入電鋁製Ultra Game Boy 2018有機面世?

Game Boy面世至今近30年,但在任天堂推出復刻之前,近日就有消息流出,遊戲硬件公司 Hyperkin 開發「Ultra Game Boy」,而且有可能在2018面世。

2018-01-12 15:39

熱門評論