橙新聞

【愛回家】大小姐「找數」跳情侶手指舞:下對就到KC同Terry!

講起最多人睇嘅大台劇集,一定就係《愛回家之開心速遞》啦!

最近一班演員人氣急升之餘,仲自發情侶手指舞嘅挑戰,熱爆網路,繼熊心如同池子孝(蘇韻姿和阮政峰飾)、Bonnie同金城安(林凱恩和周嘉洛飾)等等之後,今次到大小姐同送水輝(林淑敏和許家傑飾)。

所講嘅活動就係每當一對劇中螢幕情侶拍片,跳完情侶手指舞之後,就要點名另一對螢幕情侶,嗰一對情侶就要做番同樣嘅事「找數」。

被點名之後,大小姐同送水輝都有找數,就連跳舞的時候都非常連戲,非常抵讚!拍完佢哋之後仲點名下一對螢幕情侶,佢哋就係著名的男男CP,即係KC同Terry(歐瑞偉和李偉健飾),深信唔少人都好期待佢哋嘅跳舞影片!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【韓電影】《屍殺列車》導演新作 2018年帶動「超能力」潮流?

大家仲記得2016年嘅大熱電影《屍殺列車》嗎?今次導演又有新作,作品名叫《念力》。

2018-01-11 10:44

【大台學嘢】音效都咁隨便 點會有人俾面

台慶劇「溏心風暴」中思琪姐怒摑飾演別人「小三」的陳敏之一幕,有人發現那一聲的巴掌聲與三十年前粵語長片的巴掌聲音效完全一樣。

2018-01-11 09:25

【韓綜】歌壇大神PK素人音癡《看見你的聲音》笑到腿軟合輯

2015年開始播出的韓國音樂綜藝節目《看見你的聲音》,每期邀請知名歌手擔任嘉賓,從數名素人參加者中,憑其外貌、歌唱嘴型等來分辨誰是「音痴」,誰是「實力者」。

2018-01-10 10:36

熱門評論