橙新聞

【韓電影】《屍殺列車》導演新作 2018年帶動「超能力」潮流?

大家仲記得2016年嘅大熱電影《屍殺列車》嗎?今次導演又有新作,作品名叫《念力》。

今次男主角再唔係「鬼怪大叔」孔劉,而係曾經主演多部賣座電影,如《7號房的禮物》與及《鳴梁》嘅柳承龍。除咗佢之外,其他主演仲包括沈恩敬、金民宰、朴正民以及喺《屍殺列車》飾演孕婦嘅鄭柔美。

故事講述男主角柳承龍本來係一名平凡嘅爸爸,係偶然的機會下得到超能力所發生嘅事。電影在去年調查中,成為韓國人2018年最期待嘅電影,唔知實際反應會係點呢?

《念力》一月末將會在韓國上映,什麼時候在香港上映,就還是未知之數。

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【電影】臨時易角要補拍 《萬惡金錢》仍有3項金球提名

由四度提名奧斯卡金像獎的著名導演烈尼史葛(Ridley Scott)執導的《萬惡金錢》,早前因為臨時易角,不但電影要補拍,亦導致全部宣傳物料要再TAKE 2。

2018-01-09 09:30

【電影】改編男同性戀小說 《以你的名字呼喚我》3項金球獎提名

美國的大學研究生奧利華Oliver (Armie Hammer 艾米漢默 飾)到意大利協助教授整理學術論文,期間暫住在17歲少年艾利奧Elio (Timothée Chalamet 添麥菲查洛美 飾)家中,兩人互相吸引…

2018-01-08 18:09

【集體回憶】百變小櫻返嚟啦!事隔18年推出新番動畫《透明牌篇》

為咗慶祝《百變小櫻》系列20週年紀念,在2016年6月3日於月刊少女漫畫雜誌《Nakayoshi》上開始連載《百變小櫻:透明牌篇》,後來NHK電視台更宣布會將它動畫化。

2018-01-08 16:32

熱門評論

已複製連結