橙新聞

【好靚啊】用37,000支筆創造「美景」!

喺小編嘅學生年代到呢家都係「無印」文具嘅粉絲,一用就用咗咁多年。不過用咗咁耐,都無諗過筆可以咁玩!

最近日本生活品牌「無印良品」就推出咗一條影片,用37,968支墨水筆拼成東京鐵塔嘅景色,再以唔同嘅燈光搭配,變成一塊非常靚嘅美景,唔係,係一場燈光秀至啱。真係不得不感嘆製作團隊嘅創意!

責任編輯:李玥展

編輯:Wing

編輯推薦

【神還原】是Animoji在模仿你 還是你在模仿Animoji?

芬蘭喜劇演員Rudi Rok擁在超強的模仿能力,在早前模仿30種動物叫聲後,今次挑戰還原Animoji的叫聲。

2017-11-30 14:53

【激戰】日本光頭吸盤大賽 用生命在決鬥!

日本青森縣的禿頭男子俱樂部日前舉辦一年一度的「光頭吸盤拔河賽」,有超過30個禿頭男子參加。

2017-11-24 11:53

【好暖啊】 韓國街頭實驗惹人同情 「我被同學排擠」路人落力安慰

最近懷疑有校園欺凌事件發生,各界都非常關注,如果你在街上遇到一個被欺凌嘅學生對你哭訴,你會點反應?

2017-11-22 15:32

熱門評論