橙新聞

發緊夢

生活不易,發夢才是正經事。一班發緊夢的年輕人講故事。

【情人節普查】誰人曾照顧過單身狗的感受?

文:Dustin

萬惡嘅情人節即將來臨,呢一個令萬千情侶鬧交、遍地單身狗被閃盲嘅大兇之日,我哋預先訪問咗街頭上嘅男男女女,睇吓佢哋對於情侶亂放閃有咩感覺,同時都關注一下單身朋友啦!


有單身朋友表示已經麻木。

亦有情侶覺得係單身人士太敏感。

對於節日中嘅單身狗,當時好多都祝福佢哋盡快脫單。(被拍緊拖嘅人咁祝福,唔知點解有種贈慶嘅感覺……)

亦都有冷血既人講出以上說話!

幸好世上單身嘅,永遠不只你一個,加油呀!單身狗!

編輯:Dustin

編輯推薦

【普查】對於男朋友影相 她們這樣說……

【普查】對於男朋友影相 她們這樣說……

網絡上不時會出現一啲對男朋友影相嘅冷嘲熱諷,到底係迷思定係事實?明明攝影師多數都係男仔……到底要點樣先滿足到女朋友們嘅要求呢?

2016-12-09 18:38
【專訪】影相唔靚被分手? 人像攝影師打救男朋友!

【專訪】影相唔靚被分手? 人像攝影師打救男朋友!

男朋友影相好醜?Luke:「這是一件很正常的事,在與朋友的交談中也聽過很多投訴:拍得肥、拍得醜、未準備好就拍。始終技術他們未必有,交功課的心態也會影響到拍出來的結果」。於是,Luke設立「男女朋友攝影課」...

2017-01-16 12:27
【莎比亞】女朋友一定鍾意 你呢啲小浪漫舉動

【莎比亞】女朋友一定鍾意 你呢啲小浪漫舉動

何謂心思、何謂浪漫,反而令你頭痛到寧願可以用錢解決。而最大問題,我係兩樣都無...拍拖以嚟,數數手指,只係做過幾樣嘢,令女朋友覺得好浪漫、好幸福,仲要唔使錢。今篇文,就同大家開心share吓.....

2016-12-28 09:14

熱門評論

已複製連結