橙新聞

台中復仇者聯盟雪花冰

台中復仇者聯盟雪花冰

復仇者聯盟熱潮停不了,台中有間上月尾新開的雪花冰店「路地氷の怪物」推出復仇者聯盟系列雪花冰,有Hulk 、Iron man、美國隊長、雷神四款。

Hulk款是宇治抹茶加黑芝麻;Iron man款是紅桑子加柑橘;美國隊長款是棉花糖加鮮牛奶;雷神款是花生加黑芝麻。每款口味可再自選二種搭配的配料。

台中復仇者聯盟雪花冰
台中復仇者聯盟雪花冰
台中復仇者聯盟雪花冰
台中復仇者聯盟雪花冰

每份售價台幣200元(約50港元)。據悉系列是新開幕期間限定,不知何時完結,所以想試就要快囉!

編輯:Annie

編輯推薦

去過晒未? 日本必去美景31選

日圓匯率低企,加上最近又有平機票,應該好多人計劃緊去日本旅行,又或者去完再去日本玩。最近,日本CNN選出的31個日本美麗風景,靚!有不少都係熱門景點,下次計劃行程不妨作為參考!

2015-05-06 11:44

2015母親節 開餐手冊

媽媽每天辛勞為我們烹飪三餐,來到母親節,當然要她放下鑊剷,舒舒服服外出享受一下。有靚景、有美食,仲有禮物送,呢類餐廳夠吸引吧!

2015-05-06 09:48

麥當勞推可變托盤紙袋

外賣麥當勞最麻煩係咩?食物變軟,變得唔好食?我話最煩就係將啲嘢食由紙袋拎出黎果下最麻煩,唔小心仲會倒到周圍都係;拎出黎又唔會放係邊。

2015-05-06 09:05

熱門評論

已複製連結