橙新聞

【去片!港航中成龍魔咒?】世上有種代言叫「成龍代言」

【橙訊】近期,香港航空現債務危機,9名董事6人「跳機」,究竟有無白武士打救?會唔會執笠?香港航空去年中就搵咗成龍做航線形象大使,再次令人將成龍推上風口浪尖。有一句說話在網絡上瘋狂流傳,呢個世界上有一種代言叫「成龍代言」。網民更戲言:佢都可以話係廣告界嘅「明燈」!點解係「燈」?即刻去片睇下佢啲「黑歷史」!

責編:陳榮彪

編輯:EmmaKwok

編輯推薦

【海航籌旗】傳香港航空研上市 IPO前擬融資70億

外電引述文件指,海航旗下香港航空正考慮中短期內上市,但在上市前先行透過發售新股及可換股債券,融資約70億元。

2018-05-30 13:11

港航HK Express或有新水喉 傳淡馬錫有意入股

外電引述消息人士指,新加坡主權基金淡馬錫有意入股海航旗下香港航空和HK Express,成為這兩家香港航空公司的小股東。

2018-04-17 15:28

【周顯專欄】愚蠢的香港航空

在上周三,以色列籍珠寶商Fetman和比利時籍的Liser,以七千七百多元買了2張凌晨1時15分往東京的機票,航班編號為HX 606,目的是出席當日在當地舉行的第29屆國際寶飾展。

2018-02-01 10:12

熱門評論

已複製連結