橙新聞

【搵錢·情人節·實測】Vday點過?你夠膽就同條女講「食麥記」

【橙訊】聽日就係一年一度嘅情人節喇,亦即係各位男士被劏嘅日子,大家諗住點同BB過情人節呢?有得出街被人劏係幸福?女仔一定要燭光晚餐?還是食M記已經好幸福?聽下佢哋點講?

不過,小編覺得,無論點過,只要同自己鐘意嘅人一齊過,就日日都係情人節,祝各位情人節快樂!

編輯:郭韻婷 責編:陳正偉

編輯:EmmaKwok

編輯推薦

【搵錢呢啲嘢】我要做「腦細」!97後小鮮肉2萬蚊開網店賣班衫

誰說年少一定無知?創業是不少年輕人的夢想,三位97後就在大學畢業前努力實現創業夢,他們坦言,三人一齊創業是因為返工要聽人「支笛」,於是萌生了創業念頭,一嘗做「腦細」,體驗下自己話事的滋味。

2018-02-08 10:47

【搵錢呢啲嘢】Cheers!三個香港仔掟80萬開廠 大搞手工啤

不少上班族都鍾意放工去「啤啤佢」!那些年,生力、青島、藍妹、嘉士伯雄霸香港啤酒市場多年,但近年,隨著手工啤酒的興起,越來越多人鐘意飲手工啤酒。

2018-01-31 10:31

【搵錢·電競】香港電競起飛 打機「錢」途無限

「衰仔/衰女包,成日掛住打機?」可能很多家長們都說過,但已成為過去式,隨著電競迅速發展成新產業,帶動全球經濟,現在打機不一定是「廢青」,可以很有「錢」途,更隨時會成為「明日之星」。

2018-01-24 11:55

熱門評論

已複製連結