橙新聞

最新文章

【傳奇鞋佬】酒鬼之夜:將不可能變可能

上期鞋佬將新鮮疏果帶入屋,今期將酒透過鏡頭送到府上,其實鞋佬係想將成個超市帶返你屋企,一眾帶貨網紅係度慢慢改變整個消費模式,合力打造香港網購新世界!

2020-07-04 17:02

【傳奇鞋佬】香港首位帶貨網紅打入「公仔箱」

細細個果陣,我哋會叫電視台做公仔箱,因為係電視機入面嘅內容係預先拍好,好似影畫戲一樣,就好似有好多真人公仔係個電視節目入面郁來郁去。

2020-06-27 14:53

【傳奇鞋佬】隔住個Mon聞到榴槤香

飄來榴槤之香,芬芳到嘴邊......我哋直播平台又作出一個新嘗試,直播推介馬來西亞直送D197貓山皇榴槤,芬芳撲鼻既氣味,真係隔住個mon都聞到!但大家有無諗過,貓山皇點解叫貓山王呢?

2020-06-21 14:42

【傳奇鞋佬】人人都是帶貨網紅

「鞋佬、鞋佬,可唔可以同我影張相啊」,「鞋佬,我好鐘意睇你直播啊」。有時出街都會遇到呢種情境,心裡暗爽係因為做直播帶貨,多咗人認識我,知道我呢個「帶貨網紅」,其實人人都係帶貨網紅。 點解咁講?現...

2020-06-13 15:49

【傳奇鞋佬】直播帶貨網紅硬起來

學西遊記話齋,你愛呀?你愛要出聲先得架!不過我諗你一定試過買野唔敢出聲,特別係買情趣用品、幫老婆買衛生巾,抑或係幫老公買增強男士戰鬥力嘅產品,去到Cashier既個陣,想拿拿聲俾錢買完即刻閃。如果撞到熟人...

2020-06-05 20:30

【傳奇鞋佬】人唔做我做,「疫」市新態度

執筆之時,看著「傳奇鞋佬」這個欄目,實在百感交集,人生首個專欄。傳奇在我心中,是一個平凡的人擁有著一個不平凡的夢想,創先河地帶領著市場向一個未知的方向,默默耕耘地達到某個既定的目標,在市場上有一定...

2020-05-29 17:03
暫無更多頁

已複製連結